Ющенко - Тимошенко: Припиніть давати гроші лише тим, до кого їдете

Четвер, 17 грудня 2009, 15:50

Президент Віктор Ющенко вимагає від прем'єра Юлії Тимошенко припинити першочергово фінансувати ті регіони, які планує відвідати керівництво уряду.

Про це йдеться в листі Ющенка до Тимошенко щодо ситуації з фінансуванням видатків місцевих бюджетів, повідомляє прес-служба президента.  

Глава держави зазначає, що до нього надходять численні звернення щодо суттєвих затримок органами Державного казначейства виконання платіжних доручень розпорядників коштів місцевих бюджетів, через що блокується придбання ними низки соціально значущих товарів та послуг.

Йдеться, зокрема, про придбання пально-мастильних матеріалів, необхідних для забезпечення безперебійної роботи транспорту спецпризначення, насамперед автомобілів швидкої допомоги, пожежно-рятувальної служби, снігоочисної техніки, послуг зв'язку, подарунків до свят для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, тощо.

Водночас на рахунках уряду в Національному банку - 4,6 млрд. гривень, а розміщені депозити держбюджету становлять більше 6 млрд. гривень, вказує Ющенко.

За його словами, уже стало традицією першочергово спрямовувати кошти у ті регіони, які планує відвідати керівництво уряду, що створює неабиякі проблеми зі своєчасним бюджетним фінансуванням в інших регіонах.

"Наголошую, що бюджет держави - це не бюджет глави уряду", - пише Ющенко до Тимошенко.

"Вимагаю негайно припинити таку практику, а також вжити невідкладних заходів для притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у несвоєчасному проведенні платежів місцевих бюджетів", - заявляє президент.

Про проведену роботу він просить повідомити йому у 5-денний термін.

Ющенко також спрямував лист генпрокурору Олександру Медведьку, в якому також вказує, що в останні місяці року органи Держказначейства допускають суттєві затримки виконання платіжних доручень розпорядників коштів місцевих бюджетів і першочергово кошти спрямовуються у ті регіони, які планує відвідати керівництво уряду.

"Прошу невідкладно здійснити перевірки наведених фактів, вжити заходів прокурорського реагування до посадових осіб, винних у несвоєчасному проведенні платежів місцевих бюджетів", - просить Ющенко Медведька.

Про проведену роботу генпрокурор має поінформувати президента до 24 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування