Надзвичайний стан в Одесі не оголошували

Четвер, 17 грудня 2009, 21:45
Одеська міськрада спростовує інформацію про введення в місті надзвичайного стану.

Як повідомили в прес-службі Одеської міськради, у зв'язку зі складними погодними умовами мер Одеси Едуард Гурвіц видав спеціальне розпорядження про заходи, спрямовані на боротьбу з наслідками тривалих снігопадів.

Проте надзвичайний стан у місті не вводили, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У розпорядженні мера, сказано, що міськрада вимагає від підприємств, установ та організацій усіх форм власності надати на період боротьби зі стихією оплачувані відпустки особам, яким складно дістатися до місця роботи і додому, а також особам, перебування яких на робочому місці не є невідкладним.

Крім того, ДАІ зобов'язана обмежити в'їзд до міста вантажного автотранспорту на період робіт з очищення вулиць.

Як повідомив журналістам перший віце-мер Одеси Анатолій Ворохаєв, за три дні - з 14 грудня по ніч 17 грудня - в Одесі випало 53 мм снігу.

Майже 90% опадів прийшлися на 16 грудня, у зв'язку з цим, за словами Ворохаєва, впоратися з заметами снігоприбиральна техніка не змогла.

Крім того, за словами віце-мера, прибирання вулиць ускладнювало те, що багато автоаматорів залишали на проїжджій частині свої автомобілі.

Ворохаєв звернувся з проханням до власників покинутих машин приїхати і забрати їх. Він пообіцяв сприяння ДАІ в розчищення снігу навколо цих автомобілів і заправці.

Раніше 5 канал повідомив, що в Одесі через негоду введений режим надзвичайного стану.

Крім того, як заявив начальник ГУ МНС в Одеській області Михайло Вовк, через негоду в Одеській області було зупинено рух транспорту за напрямками Одеса-Миколаїв, Одеса-Іллічівськ і Одеса-Рені.

За його словами, станом на вечір четверга, в області залишився один затор біля села Старокозаче Білодністровського району, де скупчилися 50 вантажівок, які рухалися в напрямку кордону з Молдовою.

Вовк в ефірі 5 каналу заявив, що за минулу добу були звільнені зі сніжних заметів 1962 автомобіля, 96 автобусів та 7 машин "швидкої допомоги". Врятовані і виведені з заторів близько 3 тисяч осіб. Загиблих та постраждалих немає.

Коментуючи інформацію про перебої з доставкою продуктів у магазини Одеси, він заявив: "Десь вранці були якісь певні проблеми, не вся техніка з хлібом могла дійти до певних магазинів, але, на даний момент, ситуація нормальна".

Також він спростував інформацію про загиблих в заторах в області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування