Команда Ющенка упевнена, що він не може не перемогти

П'ятниця, 18 грудня 2009, 09:44

У команді президента Віктора Ющенка впевнені, що він переможе на виборах 17 січня наступного року.

Про це заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні".

"Тому що він переможе!", - заявила вона у відповідь на запитання, чому Ющенко часто повторює, що саме він буде президентом.

"Він це знає, він говорив це в 2004 році і каже зараз. І це не порожні слова: у цьому впевнена я і наша команда", - зазначила Ульянченко.

"І цього не може не статися, бо український народ - розумний і свідомий", - упевнена вона.

Ульянченко зазначила, що на каналі "Інтер" проводилося нещодавно опитування: "Чи важливе для вас питання історії України, Голодомору й мови?" - і "зі 100 людей 70 відповіли "так".

"І ви думаєте, що ці громадяни не проголосують за Ющенка? Не думаю, що той, хто вийшов на Майдан заради свободи і демократії, сьогодні віддасть свій голос за тих, хто ненавидить ці категорії", - заявила глава секретаріату президента.

На запитання, чи не боїться вона, що під кінець передвиборної кампанії проти Ющенка придумають якийсь "чорний піар", вона зазначила: "Придумати можна все що завгодно. Тут багато розуму не треба. І якщо політики вважають, що так можна вести політичну кампанію, то, як мені видається, люди вже на це не реагують".

"Можна придумати "Декларацію бідної Попелюшки", але я не впевнена, що в це повірять громадяни. Як не вірять вони й у те, що в одних фракціях олігархи - це вороги народу, а в інших - олігархи це ж найкращі друзі народу", - сказала Ульянченко.

"А чорний піар - це завжди частина передвиборної кампанії, від цього нікуди не дінешся. Особисто мені хотілося б, щоб змагалися ідеї, програми, щоб вони були спрямовані на утвердження демократії, української держави, а не розколу", - зазначила вона.

Ульянченко "впевнена, що люди не будуть реагувати на це, а, навпаки, згадають, хто є ефективним лідером".

"Віктору Ющенку ж удалося ввести гривню", - сказала вона.

"Будучи прем'єром, він не мав більшості в парламенті, не дуже приязно ставився до нього й президент (Леонід) Кучма. Але він ішов у Раду з законом про оптовий ринок електроенергії, який дозволив назавжди забути про "віяльні" відключення. Тоді ж були виплачені пенсії, зарплати, відмовилися від бартеру", - підкреслила Ульянченко.

"Це було непросто - скасувати 1130 постанов в один день! Я знаю, які хвилі піднімалися, у тому числі й у цій будівлі (секретаріату президента), бо бартер був порятунком економіки України. А після цього країна отримала бюджет, розплатилася з боргами - і з 2000 року почалося зростання економіки країни", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування