"Різноплановий" Ющенко пропускає насмішки повз вуха

П'ятниця, 18 грудня 2009, 11:49

Президента Віктора Ющенка не хвилюють жарти про його захоплення - бджільництво, Трипільську культуру, гончарство й тощо.

Про це заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні".

"Він (Ющенко) просто не звертає на це уваги", - сказала вона.

"Скажіть, а краще було б, якби президент займався полюванням? Адже велика частина політиків - мисливці, убивають звірів, і над цим ніхто не насміхається! Або хтось любить їздити на сафарі, і це вважається нормальним, "класним" захопленням", - зазначила Ульянченко.

"А президент, говорячи про культуру, історію, традиції, формує націю. На жаль, ми - народ. А нацією ми повинні стати. Розумієте?", - сказала вона.

Ульянченко упевнена, що нічого поганого немає в тому, що "у президента є хобі".

"Він же займається українськими в усіх сенсах заняттями... Президент багато працює на землі і залучає до фізичної праці й дітей, і дорослих", - зазначила вона.

Ульянченко також розповіла: "Нещодавно пасічник із містечка Жовква надіслав президенту записку з підказкою, що слід відповідати на глузування з приводу бджільництва: "Та людина, яка любить мед більше, ніж бджіл, ніколи не матиме меду".

"Думаю, це справедливе зауваження - людина, яка більше любить ковбасу, ніж свободу, ніколи не матиме ні свободи, ні України", - додала вона.

Ульянченко зазначила, що Ющенко - "дуже різнопланова людина, з ним цікаво говорити про культуру, географію: свого часу він хотів бути географом, це була його мрія".

Вона розповіла, що в команду президента "потрапила цілком випадково", її запросив Олег Рибачук (тоді - помічник Ющенка), а потім познайомилася з його родиною.

"Я довго з ним працюю, уже 10 років, завжди серйозно готуюся до зустрічі з Ющенком. Панібратства не дозволяю: він людина дуже глибока, не можна прийти до нього з порожніми розмовами. Іноді, утім, ми можемо перекинутися парою слів про сім'ю", - розповіла Ульянченко.

На її думку, для Ющенка важлива команда, і розставатися з людьми, які в неї входили з часів "Майдану", для президента "було складно".

"Сьогодні ось Петро Порошенко повернувся в команду, і це свідчить про те, що справа - не в особистих почуттях. Команда в боях буде гартуватися, і це нормально - великої трагедії в тому, що трапилося (розвал "помаранчевої" команди), я не бачу", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
Усі новини...