СБУ ніяких шпигунів на російські комплекси не нацьковувало

П'ятниця, 18 грудня 2009, 13:08
 

У СБУ спростовують причетність до спроб співробітників української фірми контрабанди документації на переносні зенітно-ракетні комплекси.

Так глава Служби безпеки Валентин Наливайченко прокоментував у п'ятницю журналістам інформацію про нібито причетність СБУ до спроб незаконно вивезти з Росії техдокументацію і зразок унікальної розробки.

"Я офіційно спростовую. СБУ не має відношення до цього громадянина і, у принципі, до тієї ситуації, що згадувалася в ЗМІ", - сказав Наливайченко.

Він також заявив, що українська сторона готова сприяти розслідуванню, якщо на то буде відповідний запит від російської сторони, передає Інтерфакс.

"Ми готові на будь-який запит прокуратури або ФСБ Російської Федерації допомогти серйозними процесуальними діями в розслідуванні, для того щоб усі питання були зняті", - підкреслив глава СБУ.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що українські комерсанти за завданням СБУ намагалися вивезти з РФ зразок новітньої розробки, здатної захистити літаки від поразки переносними зенітно-ракетними комплексами.

Так, джерело, яке брало участь у розслідуванні цієї справи, повідомив, що 16 листопада цього року Володарський райсуд Брянська визнав гендиректора української виробничої фірми "Адрон" Миколу Архіпова винним у контрабанді і призначив покарання у виді п'яти місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування