Туреччина готова скасувати візи для українців

Субота, 19 грудня 2009, 16:08

Туреччина готова приймати українців без віз у разі, якщо Україна погодиться на аналогічний крок.

Про це заявив у статті для "Дзеркала тижня" посол Туреччини в Україні Ахмет Бюлент Меріч.

"Нинішній візовий режим не влаштовує жодну з двох сторін. Ми щиро віримо, що застосування віз для наших громадян не відповідає духу дружби між нашими країнами", - зауважив посол.

"Турецька сторона готова до негайного звільнення від віз, якщо уряд України відповідно погодиться піти на такий самий крок", - стверджує він.

При тому посол наголосив, що на даний момент отримання турецьких віз українськими громадянами, котрі бажають відвідати Туреччину, є максимально спрощеним. 

"Громадяни України, які бажають відвідати Туреччину з туристичною метою, не повинні чекати перед дипломатичною або консульською установою Туреччини в Україні", - зауважив він. 

"Вони мають змогу отримати візу на турецькому кордоні під час прибуття. Більше того, громадяни України платять менше у порівнянні з турецькими громадянами, які хочуть отримати українську візу", - констатував дипломат.

На думку посла, отримання українських віз для громадян Туреччини є істотно складнішим і дорожчим, ніж отримання турецьких віз українцями.

"Що стосується турецьких громадян, які бажають відвідати Україну, їм потрібно готувати ряд документів, звертатися до дипломатичної або консульської установи України у Туреччині і чекати на результат декілька днів. Збори, які треба платити, вищі за ті, що платять українці при в’їзді до Туреччини", - заявив посол.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування