Європейський гість може дорікнути Ющенку за критику Тимошенко?

Понеділок, 21 грудня 2009, 07:29

Президент Європарламенту Єжи Бузек у понеділок починає візит до Києва, де зустрінеться з головними кандидатами на посаду президента.

Зокрема, очікується, що він зустрінеться з президентом Віктором Ющенком, прем'єром Юлією Тимошенко та лідером опозиції Віктором Януковичем.

Бузек прибуває до України на запрошення голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Політолог Олексій Гарань в інтерв'ю "Німецькій хвилі" не виключив, що президент Європарламенту може висловити президенту України Віктору Ющенку своє здивування його різкою критикою прем'єра Юлії Тимошенко.

"ЄНП і Бузек, зокрема, докладали великих зусиль, щоб забезпечити компроміс між українськими лідерами. І, на жаль, останнім часом, президент не дуже сприймає посередницьку роль ЄНП в примиренні між ним і Тимошенко", - сказав Гарань.

Політолог відзначив, що Бузек є речником Європейської народної партії, члени якої прийшли до влади в провідних європейських країнах - Німеччині та Франції.

Він також зауважив, що на з'їзді в Бонні, що відбувся нещодавно, Європейська народна партія закликала українських "помаранчевих" політиків підтримати демократичного кандидата, який вийде у другий тур президентських виборів.

Сам Бузек напередодні візиту в Україну заперечив підтримку з боку Європейського союзу якогось конкретного кандидата на президентських виборах в Україні, а також зазначив, що "вибори мають бути вільними, чесними та прозорими".

Президент Європарламенту повідомив, що планує обговорити подальше посилення співпраці з Україною та висловив "великі сподівання на роботу нової парламентської асамблеї в рамках "Східного партнерства" EURONEST".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування