"Праві" підготували Ющенку підтримку

Понеділок, 21 грудня 2009, 08:16

Українська народна рада, створена для об'єднання представників правих сил на підтримку Віктора Ющенка на виборах, провела в неділю установчий з'їзд.

Як пише "Комерсант-Україна", прагнення підтримати Ющенка стало єдиним об'єднавчим фактором - а кандидатура голови УНР викликала розбіжності.

Установчий з'їзд Української народної ради відбувся в будинку культури Київського політехнічного інституту в столиці.

Серед делегатів були колишні члени Народного руху, представники УНА-УНСО, Конгресу українських націоналістів та Організації українських націоналістів.

У президії з'їзду були поети Іван Драч і Дмитро Павличко, голава УНА-УНСО Юрій Шухевич, директор Інституту національної пам'яті Ігор Юхновський і голова Республіканської християнської партії Микола Поровський, а також заступник мера Києва Сергій Рудик. Відкривав засідання Павличко.

"Боротьба за нашу незалежність триває, вороги незалежної України усюди, і єдиною людиною, яка може нас підтримати, є президент Віктор Ющенко", - сказав він.

Драч, у свою чергу, заявив, що Україна має брати приклад із Туреччини, "у якій військові взяли владу, коли політики забули про національну ідентичність", але при цьому підкреслив, що не закликає до диктатури.

Він також закликав присутніх підтримати кандидата в президенти Ющенка. У тому ж дусі виступали й інші делегати УНР.

Але при виборі голови УНР виникли розбіжності. Павличко запропонував на цю посаду Миколу Поровського, а багатьом делегатам ця ідея не сподобалася.

У залі кричали: "Ті самі! Скільки можна! Ганьба!" і "Шухевича в лідери!".

Декілька активістів УНА-УНСО навіть спробували піднятися в президію, однак їх зупинив сам Шухевич, жестом вказавши незадоволеним сісти на місце.

У підсумку все ж таки Поровського 345 голосами "за" вибрали головою УНР. Проти проголосували 37 делегатів.

Після голосування Поровський у зверненні до учасників з'їзду також закликав голосувати за Ющенка в першому турі президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...