Духовенство закликає українців прийти на вибори

Вівторок, 22 грудня 2009, 07:22
Всеукраїнська рада церков закликає українців прийти у січні на вибори, незважаючи на зневіру у політиці.

Члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій просять вірян прийти на виборчі дільниці у день виборів та проголосувати, керуючись не особистою матеріальною вигодою, а моральними критеріями та власними світоглядними переконаннями.

У зверненні наголошується, що незважаючи на зневіру у політиці, українцям не варто нехтувати вибором влади, адже безвладдя - це шлях до тоталітаризму та репресій, передає "Німецька хвиля".

Виборців закликали не продаватися за солодкі обіцянки, журналістів - об'єктивно інформувати людей про кандидатів у президенти та перебіг виборчої кампанії, а членів виборчих комісій, суддів та правоохоронців - пам'ятати про свою відповідальність перед Богом і людьми.

Президент Української асоціації релігійної свободи Віктор Єленський сказав "Німецькій хвилі", що цим закликом церкви прагнуть захиститися від ймовірних виборчих провокацій, схожих на ті, які були на минулих президентських виборах.

"Дуже ймовірно, що під час другого туру знову буде розіграний сценарій "одна частина проти іншої". Звичайно, Всеукраїнська рада церков хоче уникнути такої ситуації, тому закликає священиків утриматися від агітації на виборах, а також не піддаватися тиску", - наголошує Єленський.

Утім, на переконання аналітика, деяким церковникам все ж таки не вдасться утриматися від спокуси поагітувати за політиків.

Він наводить приклад, що митрополит Одеський та Ізмаїльский Агафангел є депутатом Одеської обласної ради від Партії регіонів. Тому Єленський припускає, що священик може знайти можливість розказати вірянам "на чиєму він боці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування