ЦВК змусять зняти з Тимошенко 13-й номер

Вівторок, 22 грудня 2009, 17:15
 

Центральна виборча комісія зобов'язана скасувати нумерацію в бюлетенях на виборах президента.

Таке рішення прийняв Київський апеляційний адміністративний суд 18 грудня, повідомила у вівторок заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

За її словами, відповідне рішення суд прийняв за позовом кандидата в президенти Людмили Супрун, передають Українські новини.

При цьому Усенко-Чорна пропонувала ЦВК винести на засідання питання зміни форми бюлетеня, аргументуючи це тим, що поліграфічний комбінат "Україна", відповідальний за виготовлення виборчих бюлетенів, направив лист, у якому відзначається, що технологічний процес виготовлення бюлетенів займає 22 календарних дня і має закінчитися 9 січня 2010 року.

Однак у зв'язку з тим, що рішення ЦВК про затвердження форми бюлетеня оскаржено в суді, комбінат не може приступити до друку бюлетенів.

Усенко-Чорна підкреслила, що терміни виготовлення бюлетенів уже порушені і питання необхідно вирішувати в найкоротший термін.

При цьому голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що 23 грудня Вищий адміністративний суд розглядатиме справу про внесення змін у форми бюлетеня.

У зв'язку з цим він відзначив недоцільність внесення питання про зміну форми бюлетеня до порядку денного. ЦВК відмовилася включити це питання до порядку денного засідання.

Раніше ЦВК своїм рішенням затвердила форму і текст бюлетенів,  також було прийняте рішення про введення нумерації.

У свою чергу Усенко-Черна висловила думку, що текст, затверджений у виборчих бюлетенях, загрожує зривом виборів президента.

Супрун вважають близькою до Тимошенко. Нещодавно вона була призначена головою Державного агентства України з інвестицій та інновацій. До цього цю посаду обіймав чоловік голови секретаріату президента Віри Ульянченко Віктор Івченко.

У випадку, якщо нумерація залишиться, Тимошенко в бюлетені буде під номером 13.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News