Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вісім кандидатів готові дати грошей на екзит-пол

Вівторок, 22 грудня 2009, 18:00
Вісім кандидатів у президенти попередньо вже готові профінансувати єдиний екзіт-пол.

Як заявив кандидат у президенти Анатолій Гриценко, зараз проходять переговори між кандидатами, повідомляє його прес-служба.

Гриценко повідомив, що його ідею підтримують сім кандидатів на пост президента: Інна Богословська, Михайло Бродський, Сергій Ратушняк, Людмила Супрун, Сергій Тігіпко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк.

"Проведення екзіт-полу - це важливий етап контролю достовірності результатів волевиявлення громадян. Вже о 20-й годині, одразу після закриття виборчих дільниць, провідні соціологічні служби країни зможуть оприлюднити результати екзіт-полу", - сказав він.

На думку кандидата, це буде "сильним стримуючим фактором для тих, хто виношує плани адміністративного впливу на процес підрахунку голосів".

Він також нагадав, що результати екзіт-полів за підсумками попередніх виборів були максимально наближені до реальних результатів.

Також Гриценко наголосив на важливості проведення єдиного екзіт-полу за участю тих соціологічних служб, які використовують міжнародно визнані методики проведення соціологічних досліджень та оприлюднення їх результатів.

Він пропонує іншим кандидатам на пост президента підтримати той національний екзіт-пол, який проводитимуть Фонд демократичних ініціатив Київського міжнародного інституту соціології та Центр Разумкова.

Гриценко підкреслив, що переконує учасників перегонів спільно профінансувати такий екзіт-пол зі своїх виборчих фондів, адже це забезпечить максимальну прозорість процесу.

Соціологи оцінюють загальну суму коштів, потрібну на проведення національного екзіт-полу, у 500 тис. грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування