Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Європу прислати більше своїх людей

Вівторок, 22 грудня 2009, 18:52
Президент звернувся до ОБСЄ з проханням збільшити чисельність місії організації зі спостереження за виборами в Україні.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з главою місії ОБСЄ, послом Гайді Таліавіні, повідомляє прес-служба глави держави.

У повідомленні наголошується, що він це зробив з метою "забезпечення відкритих і прозорих виборів".

"Україна зацікавлена в цивілізованому перебігу політичної боротьби та неупереджених оцінках виборчого процесу провідними демократичними інституціями Європи", - зазначив Ющенко.

Він наголосив, що забезпечення демократичного, прозорого і відкритого виборчого процесу є ключовим пріоритетом взаємодії зі спостерігачами від міжнародного співтовариства.

Ющенко також нагадав, що Конституційний Суд визнав неконституційними окремі положення виборчого законодавства.

За словами глави держави, найбільшу стурбованість у нього викликають зміни до процедур голосування виборчих комісій, які можуть призвести до зловживань; можливість внесення змін до списку виборців напередодні і в день голосування, та інші.

Глава держави сказав, що наполягає на тому, аби Верховна Рада якнайшвидше привела законодавчі акти щодо виборів президента у відповідність з Конституцією та рішенням КС, враховуючи зауваження, зокрема, ОБСЄ та Венеціанської Комісії.

Президент також висловив стурбованість станом фінансування підготовки та проведення президентських виборів.

Так, за інформацією ЦВК станом на 18 грудня фактично профінансовано менше 1% від загальної потреби. "Це безпрецедентне ставлення до виборів. За цим, очевидно, стоять зловживання і формування залежностей", - вважає президент.

Ющенко додав, що неодноразово закликав уряд виконати свої обов'язки щодо забезпечення цього фінансування.

Президент ще раз звернувся до прем'єра Юлії Тимошенко із закликом терміново і в повному обсязі профінансувати проведення президентських виборів. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування