МВФ ще не дозволяв Тимошенко брати гроші в Нацбанку

Середа, 23 грудня 2009, 20:19
Питання про витрачання частини резервів Нацбанку на потреби бюджету все ще на стадії дискусії.

Про це повідомило "Інтерфакс-Україна" джерело, інформоване про хід переговорів з Міжнародним валютним фондом.

"Україна продовжує консультації з МВФ щодо можливості використання частини ресурсів Фонду, зарахованих раніше в золотовалютні резерви Нацбанку в ході реалізації кредитної програми stand-by, для виконання зовнішніх зобов'язань держави", - сказав співрозмовник.

Він підкреслив, що в будь-якому випадку мова йде лише про можливість спрямування цих коштів на погашення зовнішнього державного боргу або оплату імпорту природного газу.

"Мова йде саме про спрямування коштів на фінансування для проведення зовнішніх розрахунків, зокрема, для оплати імпортованого газу, а не на покриття дефіциту держбюджету, як повідомлялося раніше в окремих ЗМІ", - заявив співрозмовник.

"Ці кошти не можуть бути використані для внутрішніх бюджетних витрат", - сказав він.

Співрозмовник додав, що для ухвалення відповідного рішення радою директорів МВФ необхідно спільне звернення - лист про наміри Мінфіну та Нацбанку про таке використання ресурсів Фонду з резервів НБУ.

"Це все - ще обговорюється. При цьому повинна бути розрахована і надана МВФ сума, яка може бути використана", - заявив він.

Щодо можливості отримати новий транш за програмою stand-by, співрозмовник зазначив, що програма співпраці з МВФ припинена, в основному, через неприйняття держбюджету-2010 і відсутність реальних дій по реструктуризації "Нафтогазу".

Як відомо, раніше повідомлялося, що Україна домовилася з МВФ про використання золотовалютних резервів Нацбанку для покриття дефіциту держбюджету.
Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування