Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ обвинувачує Сталіна у Голодоморі

Середа, 23 грудня 2009, 22:26
Серед обвинувачуваних у справі щодо Голодомору 1932-1933 років фігурує ім'я Йосипа Сталіна.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в ефірі 5 каналу.

"І прізвище фігурує, і особисті підписи, і особисті таємні вказівки, і все те, як організовувалась і підготовка до вчинення геноциду на нашій території, і сам злочин", - зазначив він.

"Матеріали і обвинувальний вирок починаються зі Сталіна, Молотова, Кагановича і далі три особи, які були в українському партійному керівництві Косіор, Чубар, Постишев", - наголосив глава СБУ.

За словами Наливайченка, розслідування у цій справі закінчене. "Доказова база зібрана, налічує 320 томів. Але справа не в кількості томів, а у якості зібраних свідчень, матеріалів, в тому числі розсекречених", - заявив він.

Глава СБУ зазначив, що демографічна експертиза, яка долучена до доказової бази, "чітко свідчить, що кумулятивні втрати мирного населення від голоду-геноциду становлять 10 мільйонів 63 тисячі людей, з яких 91,2% - це українці".

Крім того, Наливайченко заявив: "Процес в Україні щодо геноциду на нашій території означає юридично і в міжнародно-правовому вимірі так само, як і Нюрнберзький процес".

Він підкреслив, що ті прізвища і документи, які встановило слідство у цій справі, будуть оприлюднені і надані до міжнародних судових інстанцій.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування