У ЦВК кажуть, що попередження для Тимошенко - помилка

Четвер, 24 грудня 2009, 22:38
Рішення Центрвиборчкому про винесення попередження кандидату в президенти Юлії Тимошенко є помилковим.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в ефірі 5 каналу.

Він розповів, що "до ЦВК надійшла скарга кандидата на пост президента Василя Противсіх про незаконні дії кандидата Тимошенко".

"В цій скарзі він зазначає, що у Чернігові на площі відбувся мітинг за участю прем'єра, де вона агітувала проти нього", - зазначив член ЦВК.

"ЦВК прийняла таке рішення, визнавши дії Тимошенко неправомірними, оголосила попередження. Це рішення було прийнято неодностайною кількістю голосів, була суперечка, була невизначеність багатьох членів комісії з цього питання", - заявив Магера.

За його словами, за таке рішення проголосували 8 членів ЦВК. "За дивним збігом обставин, ці 8 голосів - це члени комісії, які були призначені у 2007 році за квотою тодішньої коаліції", - сказав він.

"Як член ЦВК прогнозую, що, на жаль, судової перспективи у ЦВК після ухвалення такого рішення, скоріше за все, не буде. Я переконаний, що це було помилкове рішення з боку ЦВК. Не всі обставини були досліджені", - наголосив член Центрвиборчкому.

"Там звинувачувався кандидат Тимошенко у тому, що вона, начебто використовувала транспорт, підлеглих осіб. Хоча жодних доказів заявник так і не надав, а ЦВК, на жаль, не звернула на відсутність цих фактів ніякої уваги", - заявив Магера.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування