Ющенко виграв конкурс на найкращу ялинку серед кандидатів. Фото

П'ятниця, 25 грудня 2009, 10:51
 

Ялинка президента Віктора Ющенка на благодійному балу-аукціоні була продана за рекордну для того вечора ціну - 3000 доларів.

Про це повідомляє виборчий сайт Ющенка.

Згідно з повідомленням, ялинка президента була прикрашена згідно зі старовинними українськими традиціями і мала назву "Гармонія".

Представляючи ялинку від Ющенка, депутат від НУ-НС Оксана Білозір сказала, що "це ялинка-символ, ялинка-оберіг", у центрі якої знаходиться лялька-мотанка, що тримає на руках двох діток і символізує оберіг кожної сім'ї.

"Також на деревці є раритетні іграшки, які прийшли до нас більш як із п'ятитисячної давнини. Ще трипільці робили такі іграшки з пшоняного борошна у вигляді фігурок тварин. Вони малесенькі, коли висихають - робляться тверді як камінчики і таким чином передаються із покоління в покоління. Їх зробила бабуся з Сумщини, якій 85 років", - розповіла Білозір.

"Чимало на ялинці солом'яних зірочок, є свіжі яблучка і грушечки. Але найціннішим на цій ялинці є коралі з бубликів і цукерок - їх зробили діти, які сьогодні лікуються в онкологічному гематологічному центрі в Києві, де президент нещодавно відкрив великий діагностичний центр", - додала вона.

Також біля ялинки поставили дідуха, "який символізує наших предків, котрі знаходяться на небі, а саме на Різдво злітаються до своїх дітей".

Ялинка Ющенка. Фото прес-служби президента

Ялинку від президента купив бізнесмен з Донецька, лідер Донецької "Нашої України" Антон Клименко.

Ялинки кандидатів у президенти були продані з аукціону за наступними цінами у доларах (у порядку зменшення):

Ющенко - 3000

Тігіпко - 2500

Тимошенко - 1100

Мороз - 700

Костенко - 600

Яценюк - 500

Симоненко - 400

Богословська - 300

Ратушняк - 300

Противсіх - 200

За задумом організаторів "Балу президентських ялинок", кандидати в президенти прикрасили новорічні ялинки згідно з обраною концепцією.

Після короткої презентації кожна ялинка виставлялася на аукціон, а кошти, виручені з продажу, направлялися на благодійні цілі - до дитячого будинку "Діти о. Михаїла" (Чернівецька обл.), в якому проживає 270 хворих дітей.

Детальний фоторепортаж з цієї події дивіться незабаром на ТаблоID.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування