Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко наскаржилася суду на ЦВК

П'ятниця, 25 грудня 2009, 16:05
 

Прем'єр Юлія Тимошенко оскаржила в суді рішення ЦВК про винесення їй попередження за порушення порядку ведення передвиборної агітації.

Про це журналістам сказав уповноважений представник Тимошенко в ЦВК Володимир Пилипенко.

Так Тимошенко просить Київський апеляційний адміністративний суд скасувати рішення ЦВК про визнання неправомірними її дії при проведенні агітації під час робочої поїздки в Чернігівську область 17 грудня, а також винесення їй попередження за використання підлеглих і транспорту.

"Ми вже подали позов до суду, ми заперечуємо рішення ЦВК щодо оголошення попередження (Тимошенко). Вважаємо, що воно не ґрунтується на нормах закону про вибори, а є політичною дією", - сказав він.

Також він зазначив, що відповідний позов уже направлений до суду і мотивується тим, що під час здійснення Тимошенко агітації вона не порушила ні однієї норми закону про вибори президента.

Як уже повідомлялося, ЦВК визнав неправомірною агітацію Тимошенко під час її робочої поїздки до Чернігівської області 17 грудня.

Крім цього, ЦВК оголосив Тимошенко попередження за залучення до проведення передвиборної агітації підлеглих, службового транспорту й інших ресурсів.

Таке рішення було прийнято за скаргою кандидата в президенти Василя Противсіха.

У скарзі Противсіх відзначив, що Тимошенко, перебуваючи з робочим візитом у Чернігові як прем'єр, проводила агітацію і виступала як кандидат у президенти.

Він підкреслив, що згідно з законом про вибори президента органам виконавчої влади і місцевого самоврядування, а також їхнім посадовим особам забороняється брати участь у передвиборній агітації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування