Закарпаття почало затоплювати

Субота, 26 грудня 2009, 15:31
 

Закарпатської області рівень води в ріках піднявся більше ніж на 4 метри.

Про це повідомили в Управлінні інформації і зв'язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.

Станом на суботу найскладніша ситуація спостерігається в Іршавському і Виноградівському, частково в Ужгородському, Мукачевському, Перечинському районах. У цих районах підтоплені в цілому понад 180 домогосподарств.

В Іршавському районі вода залила ділянки автодоріг Комьяти - Сільце, Комьяти - Шаланки і Сільце - Вільхівка, передає Обком з посиланням на УНІАН.

У селі Вільхивка Іршавського району в зв'язку з небезпекою підтоплення відселені жителі 10 будинків. У селі Довге цього ж району ріка Боржава пошкодила газопровід.

Причиною повені стало те, що протягом минулої доби в області пройшли дощі, місцями дуже сильні. Через різке потеплення зійшов сніг у горах.

У басейні Тиси (міста Рахов, Хуст) випало до 39 мм опадів, у басейнах Теребли і Тересви - до 82 мм, у басейні Латориці - 71 мм, у басейні Ужу - 51 мм. Рівень води досяг II-III ступеня протиповіневого захисту - це вищий ступінь.

В ОДА зазначають, що до повені в області готові. Зокрема завдяки системі моніторингу стану рік вчасно вдалося попередити районні, сільські і селищні ради.

Усі дамби і берегоукріплення, у тому числі новозбудовані, витримали напір води.

Глава Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші перервав відрядження в Київ і терміново виїхав у постраждалі райони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...