Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко згадав Азарову капусту і відхрестився від "мертвих душ"

Неділя, 27 грудня 2009, 09:50
 

МВС не втручається у формування списків виборців з метою фальсифікації виборів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, коментуючи заяву депутата від Партії регіонів Миколи Азарова про те, що "Луценко дає команди зменшити явку виборців на півдні і сході країни шляхом внесення змін під час формування реєстру виборців".

Міністр заявив, що такі звинувачення лунають з боку тих сил, які самі можуть докластися до фальсифікацій на виборах.

"За останній час "регіонали" заявляють про спроби фальсифікації списків виборців з боку МВС. Розповідали, що мій заступник проводив відповідну нараду в Дніпропетровську, якої не було", - сказав він.

"Розказують про прямі вказівки начальникам щось там викреслювати і дописувати у списках. Але в даному випадку "регіонали" реагують, як злодій, на якому шапка горить", - вважає Луценко.

Він нагадав, що "МВС жодним чином не може вносити або виносити зі списків будь-яке прізвище".

Міністр наголосив на тому, що списки виборців готують територіальні виборчі комісії, а справа МВС - "тричі подати уточнення з трьох категорій".

"Перше - громадяни, які набули право голосу вперше у 18 років, друге - громадяни, які набули громадянства України, і третє - громадяни, які змінили постійне місце проживання", - пояснив Луценко.

Міністр додав, що "за шість днів до виборів буде останнє уточнення списків, попередні уточнення були станом на 1 червня і 1 вересня".

Він заявив, що в уточнених списках, які надавалися МВС, "жодної мертвої душі немає".

За словами Луценка, заяви Азарова про причетність МВС до фальсифікації списків виборців - "це дискусія з ним про капусту", яку міністр принагідно і порадив "їсти у таких випадках" Азарову.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування