Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після трьох діб у "Борисполі" пасажири "Аеросвіту" полетіли

Понеділок, 28 грудня 2009, 10:20
 

Більшість пасажирів рейса "Київ-Нью-Йорк" компанії "Аеросвіт" вилетіли до США в неділю після трьох діб очікування в аеропорті "Бориспіль".

Рейс №131 "Київ-Нью-Йорк" було запланована на 24 грудня, нагадує "Газета по-киевски".

За словами киянина Леоніда, який проводжав свою маму, "Аеросвіт" по мірі сил влаштовував людей у готель та годував.

Як розповіла Євгенія Дикун, вона планувала вилетіти рейсом "Київ-Нью-Йорк" компанії "Аеросвіт" 24 грудня о 13.00. "Сюрпризи" почалися з дзвінка, яким компанія попередила про затримку рейса на 12 годин.

"Я приїхала до аеропорту, пройшла реєстрацію і чекала посадки в терміналі, але вона все відкладалася", - розповідає Євгенія.

"Лише на початку третьої ночі ми опинилися в літаку. Стюардеса оголосила, що проблема в несправному кондиціонері. Ми вимагали запросити представника авіакомпанії, але домоглися лише того, що нам дали поїсти", - додає вона.

Просидівши три години в літаку, пасажири опинилися в пастці: у терміналі, з якого їх довго не випускали: "Адже ми всі пройшли реєстрацію і мали залишатися в ньому. Нас просили не хвилюватися й обіцяли швидкий виліт".

"25-го о 12 годині дня виліт знову перенесли, і моє терпіння скінчилося. У мене був електронний квиток, і я мала право здати його і придбати натомість, доплативши, квиток на інший рейс компанії "Ейр Франс", - розповіла жінка.

За словами директора по зв'язках із громадськістю авіакомпанії "Аеросвіт" Володимира Гайдаша, "причина затримки рейсу - забезпечення безпеки вильоту на належному рівні".

Частина пасажирів була відправлена до місця призначення рейсами інших авіакомпаній за рахунок "Аеросвіту", повідомив він.

Разом з тим "Боінга", що не міг вилетіти, чекали пасажири не тільки в Києві, але й у Нью-Йорку - зворотним рейсом цей же літак мав доставити людей в Україну.

"У мене квиток на 24 грудня - Нью-Йорк-Дніпропетровськ, але авіакомпанія кілька разів переносила цей рейс, і безліч людей змушені чекати більше 12 годин", - розповіла Марія Гомельська.

"Багато хто спав в аеропорту Кеннеді на лавках: нам не надали ні готелів, ні харчування - просто нікуди було подітися", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування