Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський шпигунський скандал з українцем – спроба нечесної конкуренції?

Вівторок, 29 грудня 2009, 08:00
 

Українська фірма "Адрон" - заявляє про провокацію шпигунського скандалу, сплановану з боку російських конкурентів і державних органів.

Про це представники "Адрону" заявили на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначив гендиректор Микола Архипов, російські ЗМІ поширили інформацію щодо його звинувачення у намаганні незаконно вивезти до України з РФ технічну документацію та елемент "унікальних російських комплексів протидії ПЗРК" (переносний зенітний ракетний комплекс).

"Цей факт, можливо, і не заслуговував би на увагу, якби за кілька днів після публікацій у російських ЗМІ не з'явилися матеріали кримінальної справи проти мене, зокрема, оперативна зйомка "наружки" та запис телефонних розмов", - сказав Архипов.

Він припустив, що матеріали слідства, особливо ті, про які йдеться, могли потрапити в ЗМІ тільки після дозволу та з подання відповідних російських державних структур.

"А це свідчить про заздалегідь сплановану акцію, якою зацікавлені особи та компанії Росії руками державних російських структур намагаються дискредитувати конкурентоспроможну українську фірму, її продукцію, а заразом і сфабрикувати черговий шпигунський скандал", - наголосив гендиректор.

"Слід зазначити, що під час слідства в Росії знайшлись відповідальні особи, які не захотіли підтримати брудну гру, провели експертизу лампи і видали слідству відповідний документ про те, що вона не має грифу таємності та не підлягає контролю при її вивезенні закордон", - заявив, у свою чергу, заступник гендиретора Олександр Альошин.

За словами технічного директора - головного конструктора НВФ "Адрон" Сергія Туренка, фірма широко відома у світі як розробник систем захисту авіатехніки від керованого ракетного озброєння, в тому числі і найбільш небезпечного - переносних зенітно-ракетних комплексів.

Системи від НВФ "Адрон" є на озброєнні у багатьох країнах світу. Вертольоти країн НАТО, які беруть сьогодні участь в операціях в Іраку та Афганістані, оснащені найбільш відомою розробкою НВФ "Адрон" - станцією оптико-електронного подавлення "Адрос", яка "відводить" від вертольота всі відомі типи керованих ракет класу "повітря-повітря" та ПЗРК з інфрачервоною системою наведення.

Російські ж розробки, зауважив Туренко, не відомі не тільки військовим експертам систем захисту, а й російським експлуатантам - військовим льотчикам, які на сьогодні "беззахисні" від ракетного озброєння.

Як відомо, Архипова було затримано влітку, і він 5 місяців провів у слідчому ізоляторі.

Йому інкримінували спробу незаконно вивезти в Україну техдокументацію і дослідний зразок інфрачервоної лампи, яка є ключовим елементом унікальних російських комплексів протидії ПЗРК.

Суд присудив йому ці 5 місяців, які він провів під слідством, і випустив із залу суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування