Ізраїльський Луценко назвав Україну головним постачальником повій

Середа, 30 грудня 2009, 16:59
 

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Елі Ішай виступив проти скасування візового режиму з Україною, заявивши, що з цієї країни в Ізраїль прибувають усі повії.

Про це він заявив у середу, повідомляє "Курсор" з посиланням на радіостанцію "Коль Ісраель".

"Не варто скасовувати візи з Україною - саме з цієї країни в Ізраїль прибувають усі повії та торговці жінками", - сказав міністр.

Заява Ішая викликала різкий протест інших депутатів кнесету. Так, глава опозиції Ціпі Лівні заявила, що "подібні образливі висловлення й узагальнення, що зачіпають цілу громаду, - неприпустимі".

У свою чергу депутат Роберт Тив'яєв заявив, що "Елі Ішай черговий раз показав свою невідповідність займаній посаді".

"Замість того, щоб сприяти в розвитку і зміцненні відносин з Ізраїлем, він розкидається цинічними і расистськими висловленнями, що шкодять іміджу країни", - додав він.

"Міністру Ішаю прийшов час навчитися стримуватися. Це черговий раз доводить, що йому варто б залишити займану посаду", - резюмував Тив'яєв.

Посол України в Ізраїлі Володимир Тимофєєв у коментарі виданню сказав, що якщо цитати, приведені в ізраїльській пресі, вірні, то можна лише шкодувати про недальновидні вислови ізраїльського політика, який голослівно критикує цілу країну.

Посол підкреслив, що "він сам не чув висловлень міністра внутрішніх справ Ізраїлю, а лише читав їхній переклад, і зовсім не впевнений, що переклад відображав суть сказаного".

"Я б не хотів драматизувати ситуацію, набагато важливіше вирішувати питання про скасування віз між Ізраїлем та Україною", - додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування