Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: Обіцянка членства в ЄС Україні не потрібна

Четвер, 31 грудня 2009, 08:57
 

Україна - найбільш розвинута країна з тих, що ведуть переговори з ЄС щодо Угоди про асоціацію.

Таку думку в інтерв'ю "Німецькій хвилі" висловив депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

"Сигнали, що ми спостерігаємо у Європарламенті вказують на те, що Україна - найбільш розвинута країна з тих, що ведуть переговори щодо Угоди про асоціацію. Перемовини добігають кінця" - сказав він.

За словами Саріуша-Вольського, ЄС пропонує Україні інтенсивну економічну інтеграцію.

На його думку, майбутня зона вільної торгівлі - це не лише вільний рух товарів і послуг, але також і наближення законодавства до європейських стандартів.

Євродепутат підкреслив, що і економічна модель має бути подібною, вона буде сприяти інвестиціям, полегшенню вільного пересування людей.

"Це означає, що політично й економічно Україна буде ближче до Союзу без обіцянки членства, тому що для цього ще рано - ані ЄС, ані Україна ще не готові, але це відкрита формула і асоціація - така спеціальна угода, яка була застосована в Польщі, Литві, Угорщині, Чехії та інших країнах, які згодом стали членами" - сказав він.

За його словами, очікувана Угода про асоціацію не є напряму обіцянкою членства, але є визначенням того, що Україна дуже серйозно розглядається як стратегічний партнер Євросоюзу.

"Є ключові інтереси обох сторін, наприклад, енергетична безпека, і Україна і ЄС зацікавлені у гарантіях енергетичної безпеки, Україна є ключовою транзитною країною", - сказав Саріуш-Вольський.

Говорячи про Східне партнерство, він зауважив, що для роботи за цим напрямком заважають складні відносини між президентом та урядом.

"ЄС вітає політичну стабільність і очікує проведення демократичних виборів президента. Ми сподіваємось, що Україна зробить вибір, який би відповідав європейській перспективі", - сказав Саріуш-Вольський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...