ЦВК: Вибори профінансовані на 73%

Четвер, 31 грудня 2009, 12:42
 

Член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що станом на 31 грудня вибори профінансовано на 73%.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою ЦВК в четвер.

"За попередніми даними, станом на 12 годину 31 грудня органами Держказначейства профінансовано видатки на підготовку проведення виборів президента в 2009 році на суму 140 481 936 гривень, що становить 73% від раніше визначених потреб", - повідомив Охендовський.

Так, за його словами, в повному обсязі проведено платежі ЦВК за виготовлення виборчих бюлетенів, іншої документації, виготовлення виборчих скриньок замість непридатних для використання, оплати послуг засобів масової інформації тощо.

Не профінансованими залишились видатки окремих окружних виборчих комісій на оплату праці членів дільничних виборчих комісій. Причиною цього у більшості випадків є несвоєчасне оформлення відповідних документів самими дільничними виборчими комісіями.

"Хотілося б висловити сподівання, що відповідні посадові особи Держказначейства зроблять всі висновки, необхідні для того, щоб у 2010 році підготовка виборів більше не ускладнювалася несвоєчасним фінансуванням окремих заходів і не ставилася в залежність від "особливих розпоряджень" будь-яких осіб", - зазначив він.

"Також ми сподіваємось, що прийнята ще 29 жовтня 2009 року постанова Уряду в частині фінансового забезпечення виборів Президента України буде неухильно виконуватися як Міністерством фінансів так і Держказначейством", - йдеться в повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування