Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ обіцяє "трусити" водіїв за підробні спецдокументи

Вівторок, 8 грудня 2009, 12:21

Керівництво ДАІ збирається активніше виявляти й вилучати у водіїв недійсні спеціальні документи, які дають деякі переваги на дорозі.

Про це повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС Сергій Коломієць в інтерв`ю УНІАН.

Коментуючи інформацію одного ЗМІ про наявність "оперативного талона" у водія автомобіля, який раніше обслуговував екс-прем'єра Віктора Януковича, він сказав:

"Сьогодні завдання поставлено, щоб всі такі талони - не тільки цієї машини стосується, немає тут ніякого "цільового полювання" на когось, а просто будь-який талон, який недійсний, - щоб вони перевірялися активно, по комп'ютеру. І у випадку, якщо він не видавався, або він вже прострочений і видно, що вже зовсім інший підпис (керівника МВС), вилучатимуться і здаватимуться у встановленому порядку".

При цьому Коломієць підкреслив, що, "як правило, оперативний талон не дає права порушувати Правила дорожнього руху: він тільки говорить про те, що заборонено перевіряти автомобіль, пасажирів і вантажі, які перевозяться в ньому".

"В іншому разі тямущий співробітник ДАІ знає, що робити... Співробітник ДАІ відразу може перевірити талон, передавши його дані черговому", - зазначив він.

За словами начальника ДАІ, оперативний талон, виданий на згаданий автомобіль, що обслуговував колись Януковича, був виданий у період, коли МВС керував Василь Цушко.

"Це - не талони, які видавалися в період роботи нинішнього міністра. Але зразки ще, на жаль, не змінилися. Ось вони тоді талон і одержали, коли він (Янукович) був персоною, що дійсно охороняється, коли дійсно його охороняли спеціальні служби. Звичайно, він потім не був зданий нікуди - він залишився. Можливо, його і показують сьогодні", - зазначив Коломієць.

Він наголосив, що на сьогодні в ДАІ існує "фактичний один документ, який дає певні переваги, це - оперативний талон". "Він видається на автомобілі розвідки (нашої, СБУ), тобто на автомобілі, які іноді виступають не під своїми номерами. Вони мають такі талони для того, щоб не розсекречувати, чим вони займаються", - сказав начальник ДАІ.

Коломієць підкреслив, що такі документи видаються оперативними службами "у встановленому порядку".

"Наші МРЕО взагалі ніякого відношення до їх видачі не мають: навіть ми не повинні знати, на яку машину цей талон видано, тому що вона може виконувати будь-які оперативні задачі. Вони друкуються на "пластику" і там підпис міністра, факсиміле. Якщо такий талон видається, міністр його не підписує - підпис закладено в комп`ютері", - сказав він, додавши, що цей талон видається лише на певне авто і лише для роботи.

Начальник ДАІ зазначив, що цього року лише у Києві у водіїв було вилучено понад 500 підроблених спецпропусків і посвідчень, виданих нібито держустановами. Також було складено більше 600 протоколів за порушення правил оснащення автомобілів спеціальними сигнальними і звуковими пристроями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...