Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Портнов розповів, навіщо Онопенку "судова війна"

Вівторок, 8 грудня 2009, 21:30
Ініціатива зміни голови Вищого адмінсуду покликана зам'яти корупційний скандал навколо глави Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі 5 каналу.

"Ініціатива зміни керівника Вищого адмінсуду (Олександра Пасенюка), на наш погляд, полягає в тому, щоб скрити інший корупційний скандал, який виник з чартерними перельотами глави Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна", - сказав він.

За словами БЮТівця, Бачун "наближений до голови Верховного суду (Василя Онопенка)". "Ми вважаємо, що це спроба зам'яти один конфлікт іншим", - наголосив Портнов.

Як відомо, раніше Онопенко запропонував Раді суддів адмінсудів України достроково звільнити Пасенюка через неналежне виконання ним посадових повноважень, їх перевищення, систематичне порушення Конституції та законів.

Депутат зазначив, що Рада суддів адмінсудів "ініціювала нове призначення керівника Вищого адмінсуду, і доки не буде прийнято інше рішення, фактично, головою ВАС буде Пасенюк".

Коментуючи зауваження ведучого про те, що повноваження глави ВАС закінчуються 24 грудня, Портнов заявив: "Вони (повноваження) автоматично не закінчуються".

"Для того, щоб це було зроблено в межах і у спосіб, передбачений законом, треба було б дочекатися закінчення повноважень і пройти по всій процедурі", - наголосив він.

"У зв'язку з тим, що Рада суддів адмінсудів вже визначилася і запропонувала своє кадрове рішення, то від Ради суддів вже нічого не залежить. Вона може підтримати або не підтримати це рішення. Але автоматично повноваження голови ВАС не закінчуються", - підкреслив БЮТівець.

"Я прогнозую, що діючий голова ВАС до інаугурації нового президента не буде змінений", - додав Портнов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування