Ющенко обіцяє ще розібратися з корупцією

Неділя, 10 січня 2010, 13:47
 

Президент Віктор Ющенко заявляє, що у випадку переобрання візьметься за рішення проблем корупції і криміналізації української влади.

Про це він сказав у ході зустрічі з мешканцями Черкаської області Умані в неділю.

"Про найбільші два виклики я вам сказав - це проблема корупції і проблема криміналізації української влади", - підкреслив президент.

Ющенко нагадав, що якнайшвидше потрібно провести конституційну реформу і реформу виборчої системи.

Він зазначив, що ефективна боротьба з корупцією можлива при проведенні конституційної реформи і формуванні чесної влади. Президент додав, що в країні, де правоохоронні органи й органи нагляду формує прем'єр, важко вести боротьбу з корупцією.

Ющенко підкреслив, що "прем'єр-міністр, за яким тягнеться такий кримінальний слід... не боротиметься з корупцією". Він нагадав, що справа за фактом корупції, що була порушена в Росії щодо Юлії Тимошенко, закрита.

"У Росії справа закрита. 5 осіб уже відсиділи по 5 років у справі корупції, що несла, формувала нинішній прем'єр України", - сказав він.

Ющенко також висловив думку, що для боротьби з корупцією необхідно внести зміни до Конституції для скасування депутатської недоторканності, скорочення кількості народних депутатів на 150 осіб, скасування голосування за закритими списками.

"Тільки через зміни Конституції, закону ми зможемо одержати механізми (боротьби з корупцією), що існують у Грузії або будь-який іншій європейській країні", - підсумував він.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування