СБУ зафіксувала підкуп членів комісій

Понеділок, 11 січня 2010, 15:07

СБУ зафіксувала низку спроб підкупу членів дільничних виборчих комісій у Луганській і Донецькій областях.

Підкуп полягав у проведенні роботи з визнання недійсними результатів голосування на окремих виборчих дільницях.

Про це повідомив на прес-конференції глава СБУ Валентин Наливайченко, інформує Лігабізнесінформ .

Наливайченко відзначив, що в населеному пункті Патріотичне Новоазовського району Донецької області глава дільничної виборчої комісії N62 територіальної виборчої комісії N62 намагався змусити секретаря виборчої комісії поширювати агітаційні матеріали на підтримку одного з кандидатів у президенти.

Також СБУ має інформацію про можливі неточності в держреєстрі виборців, що можуть бути використані на користь одного з кандидатів у президенти.

Зокрема, у Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Донецькій, Луганській і Харківській областях виявлені "двійники" осіб, які недавно були зняті з реєстрації і зареєстровані в неіснуючих будинках, а також у будинках, у яких змінена адреса.

За даними СБУ, дана електронна база містила інформацію про приблизно 10 тисяч осіб.

Також СБУ виявлені передумови для порушення виборчого законодавства у формуваннях Збройних Сил України.

Зокрема, неточності в списках військових частин штабу повітряного командування "Південь", місто Одеса, що можуть бути використані для видачі зайвих бюлетенів. Міністерство оборони проінформоване про необхідність виправити ці недоліки.

СБУ попередила місцеві органи влади Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Львівської областей про неприпустимість видачі виборчих бюлетенів для осіб, що тимчасово знаходяться за кордоном.

Крім цього, СБУ зафіксувала недоліки в організації виборів президента.

Зокрема, в окружних і дільничних виборчих комісіях у Тернопільській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Хмельницькій областях відсутній або є недостатнім рівень технічного захисту інформації в приміщеннях комісій, відсутні кодові замки, охорона, необхідна оргтехніка, не працюють системи сигналізації, немає опалення в приміщеннях.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...