Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вже написав, як хоче провести вибори

Вівторок, 12 січня 2010, 11:05

БЮТ вніс до парламенту зміни до закону про вибори щодо голосування на дому та подачі скарг на порушення виборчого законодавства.

Про це йдеться в проекті Валерія Писаренка.

Відповідно до внесених змін, щоб проголосувати вдома виборець до заяви обов'язково додається документ, що підтверджує неможливість його прибути до приміщення для голосування.

Це може бути листок непрацездатності або медична карта амбулаторного (стаціонарного) хворого (засвідчена копія або виписка), у яких зазначається режим, що не дозволяє виборцю прибути до приміщення для голосування, довідка медико-соціальної експертної комісії або органу соціального захисту населення, які підтверджують факт постійної нездатності виборця пересуватися самостійно.

Така заява із зазначенням місця перебування виборця може бути подана не пізніш 20 години останньої п'ятниці  перед днем виборів (днем повторного голосування).

Відповідно до чинного закону подавати додаткове підтвердження нездатності пересуватися непотрібно.

Також Писаренко пропонує змінити строк подачі скарги щодо списку виборців.

Така скарга може бути подана не пізніше ніж за чотири дні до дня голосування і розглядається невідкладно, але не пізніше ніж за три дні до дня голосування. Скарга, подана після зазначених строків, не розглядається.

У чинній версії закону скарга могла подаватися не пізніше ніж за одну годину до закінчення голосування.

Також депутат пропонує дозволити подавати скарги на виборчі порушення - не пізніше дня наступного за днем голосування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування