Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українське посольство у Москві у день виборів візьмуть під охорону

Вівторок, 12 січня 2010, 14:31
 

Російські правоохоронці посилять охорону посольства України в день президентських виборів.

Про це заявив прес-секретар посольства України в РФ Олег Волошин, повідомляє Уніан.

"На сьогоднішній день є всі підстави говорити, що російська сторона надає всіляке сприяння (в організації виборів). Нам обіцяно, що 17 січня правоохоронні органи посилять охорону посольства і буде вжито всіх необхідних заходів, щоб гарантувати безпеку проведення виборів" , - сказав Волошин.

За його словами, є підстави говорити, що вибори пройдуть спокійно, оскільки відповідно до законодавства виборчі дільниці створені на базі посольства та чотирьох генеральних консульств.

"Жодних зовнішніх дільниць в будь яких громадських місцях не створено. Тому формально можна говорити, що українці голосуватимуть за свого президента на території України", - зазначив він.

Волошин також запевнив, що посольство всіляко сприяє роботі виборчої дільниці в Москві - виділено приміщення, надана оргтехніка, забезпечений зв‘язок. У приміщенні дільниці розміщена інформація про кандидатів в президенти України.

"При цьому жоден з дипломатів безпосередньої участі у роботі виборчої комісії відповідно до законодавства не бере і на її рішення жодним чином не впливає. Завдання посольства - забезпечити організаційну частину виборів та у співпраці з російськими колегами забезпечити безпеку" , - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування