Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко – журналістці: Їдьте у Москву і ставте там запитання

Вівторок, 12 січня 2010, 17:34
 

Президент Віктор Ющенко заявляє, що лише за його президентства журналісти матимуть можливість вільно висловлювати свої думки.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістки газети "Известия в Украине" щодо його ставлення до ситуації у цьому виданні.

Журналістка зазначила, що після заяви президента газети "Известия" Володимира Мамонтова, що він не підтримує політику президента, газета "Известия в Украине" перестала виходити.

На це Ющенко заявив:

"Я рекомендую вам поїхати в Москву і поставити подібне питання. Я не знаю вашу газету, і в мене немає жодного інтересу до позиції вашої газети щодо ситуації в Україні. Незалежно від того, яка буде думка, а я знаю, яка вона може бути, повірте, ви будете у цій країні".

"Це, можливо, буде остання країна з Європи, де вас будуть приймати і давати можливість вам виходити. Це останнє місце, куди ви будете тікати при президенті Ющенку. І наші провідні телешоу будуть проводити московські журналісти, бо більше можливостей провести аналогічну дискусію у політиці, свободі слова, окрім України, у вас немає", - додав він.

Водночас пізніше Ющенко вибачився за некоректність.

Як відомо, намічений на 12 січня номер газети "Известия в Украине" не вийшов через фінансові труднощі.

"Колектив газети вірить і не втрачає надії на те, що всі проблеми будуть вирішені і вже в п'ятницю газета вийде", - повідомив "Інтерфакс-Україна" В'ячеслав Старейченко.

Водночас раніше редакція газети заявила на першій шпальті номера про загрозу закриття у зв'язку з політичним тиском з боку київських співвласників.

"Газету хочуть зробити інструментом у політичній боротьбі, чому активно чинить опір редакційний колектив", - зазначалося у зверненні колективу видання до читачів.

"Известия в Украине" - спільний проект за участю московських "Известий" - виходять в Україні з 1993 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...