Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі переконують, що мають "чудовий інструмент" для України

Середа, 13 січня 2010, 07:58

"Східне партнерство" є найкращим засобом для наближення України до ЄС, вважає кандидат у комісари ЄС із питань розширення та політики сусідства Стефан Фюлє.

Про це він заявив, виступаючи перед депутатами Європарламенту у вівторок, повідомляє УНІАН.

"Я думаю, ми повинні оцінювати те, що українці хочуть бути ближче до ЄС, тому що, я думаю, ми хочемо того ж самого, ми хочемо, щоб Україна та інші східноєвропейські країни були ближчими до ЄС. Ми зараз маємо чудовий інструмент "Східне партнерство", який ми започаткували в Празі, у травні минулого року", - сказав Фюлє.

Кандидат у комісари ЄС заявив, що сьогодні Євросоюз готовий запропонувати Україні не лише посилений політичний діалог та угоду про вільну торгівлю, але й здійснювати кроки в сфері забезпечення мобільності громадян.

Фюлє також зазначив, що стаття 49 угоди ЄС чітко визначає, хто може претендувати на членство в ЄС.

"Чи готова Україна? Ні. Чи "Східне партнерство" є правильним засобом зробити Україну ближчою до ЄС? Так. І саме тому я буду приділяти свою значну увагу саме цьому питанню", - сказав кандидат на посаду комісара.

Як відомо, 25 листопада президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу представив кандидатів на посади комісарів, призначених країнами-членами ЄС, і розподілив між ними повноваження.

11 січня в Європарламенті розпочалися слухання кандидатів на посади комісарів ЄС які триватимуть до 19 січня.

26 січня Європарламент планує визначитися щодо нового складу Комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування