Ющенко: членів комісій "підбурюють" через Тимошенко

Середа, 13 січня 2010, 14:24

Президент Віктор Ющенко вимагає від прем'єра Юлії Тимошенко забезпечити фінансування усіх територіальних виборчих комісій до 17 січня.

Про це він заявив, відкриваючи у середу нараду щодо забезпечення демократичної процедури проведення виборів президента.

"Я маю таку інформацію, що через відсутність фінансування у день виборів свою роботу можуть закрити деякі комісії", - сказав Ющенко.

"Сьогодні ведеться робота з підбурювання членів комісій через те, що Тимошенко не забезпечила виплату зарплати цим людям і взагалі роботу комісій на виборах", - стверджує президент.

Тому Ющенко звернувся до губернаторів із проханням забезпечити організацію роботи кожної комісії і запевнив, що особисто зробить усе для того, щоб зарплата членам комісії була виплачена у повному обсязі.

"Я вимагаю від прем'єр-міністра до 17 січня перерахувати повний обсяг коштів, включаючи заробітні плати", - заявив президент.

При цьому він також звернувся до членів дільничних виборчих комісій із проханням не залишати робоче місце навіть у разі проблем із фінансуванням.

Крім того, ще однією завадою роботі виборчих дільниць, за словами президента, може стати раптове зникнення електропостачання на них.

"Я вчора отримав інформацію, що в день виборів зненацька пропаде світло на багатьох дільницях", - сказав Ющенко.

Відтак, президент звернувся до голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням "в контакті з губернаторами оперативно вирішувати ці питання".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування