Ющенко звинуватив Тимошенко у невтручанні й "штурхнув" Луценка

Середа, 13 січня 2010, 15:16

Президент Віктор Ющенко покладає відповідальність за недосконале виборче законодавство на прем'єра Юлію Тимошенко.

Про це він заявив на нараді щодо забезпечення демократичної процедури проведення виборів президента

"Партія регіонів і БЮТ протягнули до парламенту закон про вибори, який містить в собі цілу низку неконституційних норм, я був змушений звернутися до Конституційного Суду - і КС у цілому підтримав занепокоєння президента щодо низки положень цього закону", - сказав Ющенко.

Однак, нагадав він, зауваження КС досі не враховані парламентом у якості змін до відповідного закону.

Ющенко звинуватив у цьому Тимошенко "як керівника парламентської більшості".

"Я не сприймаю істеричних заяв прем'єр-міністра про те, що хтось інший, окрім неї, повинен втрутитися у процес внесення змін і доповнень (до закону)", - сказав він.

"Це - пряма відповідальність партійної більшості і прем'єра, який її очолює", - впевнений глава держави.

Ющенко наголосив, що першочерговим завданням влади на виборах має стати забезпечення демократичної процедури та захист результатів.

"Завдання номер один - проведення демократичної процедури голосування у день виборів та захист об'єктивних та чесних результатів цього голосування", - сказав він.

Ющенко закликав не допустити зловживань та "безпорядків" у день голосування.

Окремо з цього приводу він звернувся до правоохоронних органів.

"Жаль, що міністр (внутрішніх справ Юрій Луценко) займається політичною роботою і йому нема коли професійно відповідати за ввірену йому ділянку (роботи)", - сказав президент.

"Тому хотів би звернути увагу органів внутрішніх справ: люди в погонах складали присягу не на вірність Луценку, а на вірність народу України", - зазначив Ющенко.

"Тому я прошу забезпечити належний правопорядок, належну охорону бюлетенів та приміщень, а також супроводження членів комісій, особливо під час транспортування протоколів. Крім того, міліціонер не повинен залишати виборчу дільницю в день голосування", - наголосив чинний президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування