Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить не спускати очей зі скриньок

Середа, 13 січня 2010, 15:22
 

Президент Віктор Ющенко просить правоохоронні органи, місцеву владу та спостерігачів максимально проконтролювати процедуру голосування надому.

Про це він заявив на нараді щодо забезпечення демократичної процедури проведення виборів президента.

Ющенко нагадав, що в 2004 році у деяких областях кількість голосуючих на дому складала 35-40%.

"Сьогодні є багато комбінаторів, які роблять ставку на такий режим голосування. Тому я звертаюсь до всіх відповідальних за процес супроводження максимально встановити повний контроль за цією процедурою", - заявив президент.

Ющенко нагадав, що у зв'язку з недосконалим виборчим законодавством процедура голосування надому є найбільшою загрозою щодо проведення чесних виборів так само, як і недосконало складені списки виборців.

"Через відсутність роботи уряду в цьому питанні маємо недосконалий механізм включення виборців до списку у день виборів", - заявив президент.

"На жаль, ЦВК не тільки не дала якісного роз'яснення після отримання позиції КС, а навпаки своїм рішенням створила ще більші можливості для зловживання, додала ще більше хаосу, повторюю, особливо це стосується голосування надому", - додав він.


Окремо президент звернувся до СБУ: "Ми розуміємо, що вибори, які нас чекають 17 січня, не поступаються викликам 2004 року, а точніше мають ще більше правового хаосу, штучно створеного Тимошенко і Януковичем".

"Тому як тільки виникає загроза законному проведенню виборів, ми повинні зупиняти такого роду дії і реакція має бути миттєвою", - додав він.

Ющенко наголосив, що окремі політичні сили "через війну судів хочуть дискредитувати українські вибори" і звернувся до керівників судових органів з проханням організувати свою роботу в законній площині.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування