Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь хоче, щоб Київ заплатив за російський флот

Середа, 13 січня 2010, 17:42

Компенсація Севастополю за базування Чорноморського флоту РФ повинна складати близько 202 мільйонів гривень.

Як заявив голова міськради Валерій Саратов, Севастополь має право розраховувати на таку компенсацію з державного бюджету України.

За його твердженням, "це буде відповідати реальним втратам і нереалізованим можливостям міста через невикористання земель, які займає російський флот".

"Питання про суму компенсацій обговорювалося разом з начальником фінансового управління, розрахунки зроблені на 202,6 млн. грн, але робота з розрахунку буде ще продовжена", - сказав Саратов.

"Головне, що позиції депутатського корпусу та керівництва фінансового управління співпадають на 100 відсотків", - зазначив голова міськради.

Остаточну ж цифру, на його думку, "можна буде назвати тільки тоді, коли Верховна Рада прийме бюджет".

Саратов також висловив упевненість, що та сума, яку уряд Російської Федерації виділяє Севастополю, згідно з угодою, в якості своєї участі в соціально-економічному розвитку міста, залишилася на попередньому рівні.

"Ми завжди дуже конструктивно налаштовані на роботу з РФ", - зазначив він.

Зокрема, за словами голови міськради, "цього року за рахунок російських коштів триває будівництво поліклініки сімейного типу та каналізаційної насосної станції в бухті Козача, і дуже б хотів, щоб в Козачій ми приступили до будівництва школи".

"Я вважаю, що Севастополь веде себе дуже конструктивно, з урахуванням інтересів російських військовослужбовців. Ми вирішуємо ті проблеми, які існують в місті", - сказав Саратов.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування