БЮТ завдав Ющенку "удару у відповідь"

Четвер, 14 січня 2010, 10:35

Бютівець Андрій Портнов вимагає у правоохоронних органів матеріали справи про розкрадання коштів вкладників банку "Україна", у якій фігурував Віктор Ющенко.

З відповідним депутатським запитом він звернувся до генпрокурора, голів СБУ та МВС, пише газета "Сегодня".

Ющенко проходив у справі за фактом розкрадань коштів вкладників банку "Україна" у розмірі 2 млрд карбованців як один із обвинувачуваних - він підписував угоду з російською компанією, яка бралася конвертувати ці гроші в долари США, але зрештою привласнила їх, нагадує газета

Тоді Ющенко уникнув відповідальності у зв'язку з закінченням терміну давності, зазначає Портнов.

У Генпрокуратурі підтвердили, що звернення Портнова отримано, але відповідь на нього ще не підготовлена.

Крім того, Портнов вимагає від Ющенка підтвердити, що на допиті у справі "України" той заявив, що даватиме свідчення лише російською мовою. На думку депутата, це негідно кандидата в президенти, який постійно говорить про захист української мови.

Керівник головної служби інформполітики секретаріату президента Лариса Мудрак повідомила, що Ющенко відповість на випади бютівця особисто, уже найближчим часом.

Як відомо, раніше Ющенко на прес-конференції процитував матеріали кримінальних справ, порушених у Росії проти Юлії Тимошенко, за обвинуваченням у дачі хабарів чиновникам Міноборони РФ у середині 90-х.

Також він демонстрував матеріали кримінальних справ проти нардепа БЮТ Олега Ляшка.

Останній уже заявив у відповідь, що його "переслідували, як опозиційного журналіста", що Ющенко - "лялька в руках Партії Регіонів", яка хоче зробити з нього "затятого бандита", але він звернувся до суду й вимагає публічних вибачень Ющенка.

"Сегодня" ж зазначає, що на початку 90-х Ляшко мав протекцію віце-прем'єра Олега Слепичева і міністра внутрішніх справ Андрія Василишина - і він, "козиряючи знайомствами", зумів провернути кілька угод, зокрема, "вибив" службові "Волги" нібито для потреб МВС, але насправді вони туди не потрапили.

Проти Ляшка була порушена кримінальна справа за обвинуваченням у самовільному присвоєнні влади і розкраданнях в особливо великих розмірах. Засуджений був до 6 років позбавлення волі. Покарання відбував у 31-й Ізяславській колонії, звідки вийшов через рік по амністії, яку підписав президент Леонід Кучма, пише газета.

У 1998-му судимість була погашена. Ляшко стверджує, що й тоді справа була сфальсифікована владою за його журналістську діяльність.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...