Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не змогла заборонити голосування на дому

Четвер, 14 січня 2010, 11:07
 

Прем'єр Юлія Тимошенко знову не змогла оскаржити рішення ЦВК про голосування на дому.

Так Вищий адміністративний суд залишив чинним рішення Київського апеляційного адмінсуду, яким було підтверджено законність рішення Центральної виборчої комісії, повідомив депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.

Таким чином, суд відмовився зобов'язати ЦВК внести зміни до її роз'яснень, які передбачили б, що для того, щоб одержати право голосувати поза виборчою дільницею, виборцям, крім подачі дільничній виборчій комісії заяви про надання такого права, потрібно надати документ, що підтверджує тимчасову втрату ними можливості пересуватися.

Суд мотивував своє рішення тим, що він не може вносити зміни до виборчого законодавства, яке не передбачає необхідності вищевказаної додаткової вимоги для одержання права голосувати вдома.

Як повідомлялося, 10 січня Тимошенко оскаржила у Вищому адмінсуді рішення Київського апеляційного адмінсуду про законність дозволу ЦВК голосувати вдома за заявою про втрату здатності пересуватися.

Раніше Київський апеляційний адмінсуд підтвердив законність дозволу ЦВК голосувати на виборах Президента вдома за заявою про втрату здатності пересуватися.

Депутат Верховної Ради Василь Кисельов (позафракційний) обвинуватив виборчий штаб лідера Партії регіонів Віктора Януковича в намірі використовувати механізм голосування за межами виборчої дільниці для масштабної фальсифікації результатів виборів президента.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: