Тимошенко розповіла, як реагуватиме на агресію Росії щодо Грузії

Четвер, 14 січня 2010, 15:13
 

Питання розташування Чорноморського флоту РФ у Криму вирішуватиметься виключно на основі Конституції.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на зустрічі з журналістами, відповідаючи на запитання про її позицію по ЧФ РФ у Криму.

"Конституція України чітко зазначає, що на території України не можуть бути розташовані іноземні військові бази і ця норма Конституції є фундаментальною основою безпеки держави", - сказала Тимошенко.

На початку свого виступу прем'єр заявила, що виступає за внесення фундаментальних змін до Конституції.

На запитання грузинських журналістів про те, якою буде позиція Тимошенко, якщо вона стане президентом, а "Росія знову піде на Грузію", прем'єр відповіла:

"Моя позиція по відношенню до дружньої, рідної для України Грузії завжди збоку нашої політичної сили була незмінною".

"Наша сила досить чітко висловила свою позицію під час конфлікту і ми чітко висловили свою позицію відносно підтримки цілісності території Грузії невизнання тих утворень, які проголосили про свою незалежність".

Як відомо, військовий конфлікт між Грузією та Росією розпочався 8 серпня 2008 року.

16 серпня фракція БЮТ закликала парламент зробити все можливе, щоб Україна не була втягнута в конфлікт у Південній Осетії на боці жодної зі сторін.

"Ми закликаємо обидві сторони конфлікту стати на шлях мирних домовленостей в рамках міжнародного права", - йшлося в заяві БЮТ.

25 вересня 2008 року журналісти стали свідками перепалки між лідером фракції БЮТ Іваном Кириленком та членом НУ-НС Романом Зваричем.

Тоді Кириленко заявив, що БЮТ не може засудити акт російської агресії в Грузії, "тому що агресію почала Грузія, а ми не сторона конфлікту".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News