Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газети: Янукович стане перемогою Кремля, а Тимошенко вживає спецзасоби

П'ятниця, 15 січня 2010, 10:43
 

Якщо лідер Партії регіонів Віктор Янукович стане президентом, це буде перемогою Кремля, який останні роки намагався дискредитувати "помаранчевий" рух.

Таку думку висловлює американська газета The New York Times.

Однак газета припускає, що це не буде повною перемогою, на яку міг розраховувати Кремль.

Після поразки п'ять років тому Янукович став прагнути позбутися від репутації кремлівської креатури. Як і "помаранчеві", він став висловлюватися за інтеграцію України в Європу і за міцну багатопартійну демократію.

При цьому Янукович заявляє, що відновить відносини з Росією, що була особливо обурена спробами Віктора Ющенка приєднати країну до НАТО, пише газета.

У той же час австрійська газета Die Presse присвятила свій матеріал іншому кандидату - прем'єру Юлії Тимошенко.

Видання зазначає, що Тимошенко "вважається прямо-таки згустком енергії".

"Злі язики навіть стверджують, що вона вживає якісь спеціальні засоби, що допомагають їй справлятися з недосипанням і виглядати свіже своїх конкурентів", - припускає газета.

Автор статті також вважає, що козирем Тимошенко може стати колишній міністр економіки Сергій Тигіпко, який несподівано набрав перед виборами популярності, і згідно з опитуваннями займає 3-і місце після Януковича і Тимошенко.

Перед другим туром, думають аналітики, Тимошенко може запропонувати йому прем'єрське крісло у випадку своєї перемоги - і тоді голоси його електорату можуть стати вирішальними для результату виборів, пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...