БЮТ: Партія регіонів скуповує депутатів під нову коаліцію

П'ятниця, 15 січня 2010, 10:58

Бютівець Андрій Кожем'якін заявляє про спроби Партії регіонів щодо підкупу депутатів його фракції для створення нової коаліції.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Власть денег".

За його словами, мова йде про підкуп 4-5 депутатів від БЮТ, повідомляють Українські новини.

"Кількість людей визначається тим, скільки Партії регіонів необхідно голосів для підписання коаліційної угоди. Тобто мова йде про чотири-п'ять депутатів, крім тих, котрі уже від нас пішли", - сказав він.

За словами Кожем'якіна, таку інформацію він одержав від самих депутатів фракції.

"У нас фракція дисциплінована: депутати прийшли до керівництва і розповіли про те, що їм пропонують", - відзначив Кожем'якін.

Він також заявив, що регіонали намагалися підкупити депутатів і від інших фракцій.

На його думку, у випадку перемоги лідера ПР Віктора Януковича на виборах, йому буде вигідніше створити нову більшість у парламенті, ніж проводити дострокові парламентські вибори.

"Думаю, що якщо переможе Віктор Янукович, вони спробують вчинити саме так. Тому що коли в президента відразу після перемоги є більшість у парламенті, це набагато зручніше, ніж витрачати великі гроші на дострокові вибори", - заявив депутат.

Також він підкреслив, що, на його думку, якщо після виборів буде продовжуватися ситуація, яка існує в парламенті, то президент має призначити дострокові вибори.

Нагадаємо, ще 27 серпня 2009 року Янукович допустив переформатування коаліції в нинішньому парламенті після виборів президента.

24 листопада 2009 року Янукович заявляв, що якщо після обрання його президентом у Верховній Раді не вдасться сформувати коаліцію, він розпустить парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News