Ющенко розповів, що він "біла ворона", якій довелося скупатися в "багні"

П'ятниця, 15 січня 2010, 12:25

Президент Віктор Ющенко вважає, що він не політик, а "державник", який виконує свою місію.

Про це він заявив, презентуючи у п'ятницю книгу своїх найкращих промов у якості глави держави.

"Я хотів би почати з того, що я - не політик. Я фінансист, і на всіх посадах, які дарувала мені моя професія, я собі весь час повторював: Вікторе, ти повинен бути подалі від політики", - сказав президент.

"Я, можливо, був першим прем'єр-міністром, у якого не було свого банку, своєї газети і своєї біржі. Це дивна ситуація - бо це був "набор джентльмена" для політика 90-х років в Україні, - щоб у тебе не було шахти і родинної друкарні. Але я був таким. Біла ворона", - сказав Ющенко.

Він зазначив, що у 2000 році, коли тодішній президент Леонід Кучма пропонував йому посаду прем'єра, він не хотів цієї посади, але був змушений погодитися.

"Я багато разів тікав від цього, ховався, бродив так, що мене не могли зкомутувати (з Кучмою) 20-кою, 30-кою чи які там у них телефони - подалі від цієї політики", - сказав Ющенко.

"Але не я пішов, обставини так склалися, що я повинен був як прем'єр-міністр очолити український уряд, оскільки не було в українській політиці бажаючих", - заявив він.

Ющенко ще раз повторив, що він - не політик, і хотів би, щоб його називали словом "державник".

"Коли ти йдеш у політику, ти знімаєш із себе одежу, ти отримуєш такий біль, таку несправедливість... І це стосується не тільки тебе, а й твоєї родини. І ти зовсім не захищений", - сказав чинний президент.

"І ти повинен іти в це багно з однією мрією: не від того, що тобі там добре і ти там купаєшся, а від того, що у тебе є твоя місія", - заявив Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування