Ющенко розповів кримінальну біографію Тимошенко

П'ятниця, 15 січня 2010, 21:59
У випадку перемоги на виборах Юлії Тимошенко або Віктора Януковича Україна втратить демократію, незалежність та суверенітет.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в ефірі Шустер Live.

"В України змагаються два кримінальних угрупування і демократичні сили. Якщо переможе чи Тимошенко, чи Янукович, нам треба сказати "до побачення" демократії, нашій незалежності і нашому суверенітету", - зазначив він.

Крім того, Ющенко розповів про кримінальні справи, які порушувалися щодо Тимошенко.

"Березень 1995 року. Тимошенко арештовується у Запорізькому аеропорту, в неї конфіскується 26 тисяч доларів нелегальних кишенькових грошей, і 3 мільйони нелегальних рублів", - сказав він.

"Колектив, здається, підприємства "Український бензин" пише клопотання, щоб передали її на поруки. Її передали на поруки і відкрили кримінальну справу", - заявив глава держави.

"Через 4 місяці Тимошенко арештовується в аеропорту Домодєдово (Москва, РФ) зі 100 тисячами доларів нелегальних сум. Відкривається кримінальна справа і (Тимошенко) депортується в Україну. Через 4 місяці Тимошенко стає депутатом", - зазначив він.

"Проходить  3 чи 4 роки, у липні 2001 року відкривається кримінальна права прокуратурою Росії. На 750 мільйонів доларів був підписаний контракт, по якому 80 мільйонів доларів було нанесено шкоди за рахунок кримінальних дій Тимошенко", - розповів Ющенко.

Президент зазначив, що "відкривається кримінальна справа, запрошують до слідства, Тимошенко має статус депутата, Тимошенко не бере виклики до прокуратури, генпрокурор тричі вносить питання про скасування депутатської недоторканості".

"Тема закінчується тим, що справа не закривається, а перекваліфіковується на другу частину і по цій частині позовний період закінчився декілька років тому", - сказав він.

"В українській генпрокуратурі відкривається інша кримінальна справа, де генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що зловживання ЄЕСУ по поставках російського газу призвели до того, що Тимошенко дала хабар прем'єру Павлу Лазаренку 162 мільйони доларів", - заявив Ющенко.

"І дає відповідь по перерахункам - 2 мільярди доларів розрахунків за газ - на офшорні рахунки у Науру, і 401 мільйон - на острів Мен", - розповів глава держави.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування