Ющенко: Я кровних розписок не брав

П'ятниця, 15 січня 2010, 23:10
 

Президент Віктор Ющенко не бачить проблеми в тому, що поряд з ним майже не залишилось людей, які стояли з ним на Майдані в 2004 році.

Про це він сказав в п'ятницю в ефірі телеканалу "Україна".

Він зазначив, що в Україні часто приходять до влади, щоб заробити гроші, а закордоном навпаки, щоб прислужити своїй наці. "А якщо хочеш заробити свої гроші - йди в бізнес", - наголосив він.

"Це проблема росту, я не бачу в цьому якоїсь фатальності. Очевидно  це треба сприймати як задачу і рухатися далі", - додав він.

"Коли ми говоримо про те, як з Майдану сформувати команду, теоретично це неможливо, дуже важко", - пояснив Ющенко.

Він нагадав, що тоді на сцені стояло близько 40-50 осіб кожного дня. "Кожного з них після того, як я виграв, я привів до влади.  Я не забув жодного з них", - сказав він.

"Але одна справа бути на Майдані, а друга - бути у службовому кабінеті і виконувати місію функцію якісно, професійно дуже часто навіть чесно. Я кровних розписок ні у кого не брав. Я кожному дав можливість проявитись", - сказав він.

Він також навів слова екс-президента США Білла Клінтона про формування команди: "За перші два роки мені довелося розпустить повністю команду. Потім пройшли ще два роки з другою командою, її прийшлось розпустити. І за рік до завершення першого терміну у мене була та команда, з якою я пройшов другий термін".

"Я думаю, що  формування команди в будь-якому сенсі політичному, урядовому - це процес, а коли ми говоримо про державну політику, дуже часто бракує Україні цілої породи тих, кого б ми назвали державними службовцями", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування