Вибори пройдуть без значних фальсифікацій - соціолог

Субота, 16 січня 2010, 10:43

Президентські вибори пройдуть без значних фальсифікацій, вважає гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

Про це він сказав тижневику "Дзеркало тижня", коментуючи перспективи "Національного екзит-полу", який проведуть у день виборів фонд "Демократичні ініціативи", КМІС і Центр імені Разумкова.

"Екс-фальсифікаторам виборів, а тепер - опозиціонерам сьогодні це не потрібно, а влада, яка втрачає бали під натиском кризи, не має такого ресурсу, як колись мали Кучма і Янукович, - бо не монолітна", - пояснив свою думку Паніотто.

"Банкова (секретаріат президента) веде свого кандидата, Грушевського (Кабінет міністрів) - свого. Тим самим значною мірою нейтралізуючи адмінспроби одне одного", - зазначив соціолог.

"Думаю, коли щось і може певною мірою змінити ситуацію (з показниками волевиявлення виборців), то це або ще якийсь гучний скандал, або суто об'єктивні речі - явка, метод опитування, відсоток відмов і тих, хто не визначився. Плюс - сильні морози в день виборів у якійсь частині країни", - сказав Паніотто.

Керівник КМІСу зазначив, що негативну роль для лідера виборчих перегонів може зіграти його високий рейтинг.

"Електорат в такій ситуації має звичку розхолоджуватися, покладаючись на активність сусіда. Тоді як симпатики "другого", навпаки, мобілізуються, щоб підтримати свого. Відсоток коректування тут, звісно, не позахмарний, але помітний", - каже Паніотто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News