Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали здіймають "бучу" через грузинів - у Раді, світі, біля ЦВК...

Субота, 16 січня 2010, 18:36

У міжнародний аеропорт "Бориспіль" у суботу прибув літак грузинських авіаліній, на борту якого знаходилися 120 пасажирів.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Раніше влада Донецька повідомила про прибуття в місто 379 грузинів двома чартерами.

Фракція Партії регіонів збирається на засіданні парламенту у вівторок ініціювати розгляд питання про цілі масового прибуття в Україну громадян Грузії нібито для спостереження за виборами президента, сказав у суботу у Києві заступник лідера ПР Борис Колесніков.

"Усе, що опубліковано в інтернеті й заявлено вчора (у п'ятницю) трьома кандидатами (Олександром Морозом, Інною Богословською, Михайлом Бродським) про втручання на прохання Юлії Тимошенко пана Саакашвілі у виборчий процес, крок за кроком знаходить своє підтвердження", - заявив він на прес-конференції.

"Тому ми змушені... запросити генерального прокурора, СБУ встановити істину, з якою метою кілька тисяч іноземних громадян прибувають в одну область саме в день виборів", - сказавши Колесніков.

Він поінформував, що також буде спрямовано відповідне звернення в ОБСЄ й до міжнародних організацій.

"Якщо буде доведене втручання... саме режиму Саакашвілі в боротьбу проти опозиції, ми будемо вимагати від міжнародних організацій, українського МЗС уведення візового режиму для громадян Грузії незалежно від результатів виборів", - підкреслив заступник лідера фракції ПР.

У свою чергу керівник виборчого штабу кандидата в президенти Віктора Януковича Микола Азаров повідомив, що в суботу Партія регіонів зробила відповідне звернення до президента України, генпрокурора, глави Верховної Ради, керівників СБУ і МВС.

Крім того, ПР не виключає проведення мітингу біля будівлі ЦВК 18 січня.

"Ми плануємо на 18 січня, можливо, невеликий мітинг на захист ЦВК", - сказав Колесніков.

На даний час біля будівлі ЦВК монтується сцена, встановлено великий військовий намет, а також по периметру будівлі щільною стіною виставлені намети синього кольору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: