Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі виборчком не має зв'язку з ЦВК через крадіжку серверів

Субота, 16 січня 2010, 20:51

Окружна виборча комісія в Запоріжжі, у якої в ніч із п'ятниці на суботу викрали два системних блоки, не має зв'язку з Центрвиборчкомом.

Про це заявила голова цієї комісії Катерина Сорока, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Запорізькій облорганізації "Комітету виборців України".

Сорока також повідомила, що викрадено основний і резервний сервери єдиної системи "Вибори".

Відповідно до тексту повідомлення, "виявити комплектність усієї документації не є можливим".

"Відсутні витяги з протоколу засідання окружної виборчої комісії (територіального виборчого округу №77 в Орджонікідзевському районі Запорожжя) про передачу виборчих бюлетенів у дільничні виборчі комісії і протокол засідання окружної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів", - говориться у ньому.

За даними Сороки, вранці 16 січня у дворі будівлі Орджонікідзевської райадміністрації, де розташовувалася окружна виборча комісія, були виявлені зламаний бухгалтерський сейф, зламаний сейф комісії, де знаходилися документи, штампи, печатки, електронні ключі.

Неподалік від розкиданих документів були виявлені печатка комісії й електронні ключі єдиної системи "Вибори".

У зверненні до ЦВК Сорока просить "невідкладно вжити заходи щодо відновлення зв'язку з ЦВК і встановлення системи "Вибори"; змінити паролі (ключі) від ЄС "Вибори" і вжити інші заходи для попередження несанкціонованого входу в систему".

Як повідомлялося, охорону приміщення Орджонікідзевської райадміністрації здійснювали службовці райадміністрації, заявок на охорону представниками правоохоронних органів з їхнього боку не подавалося.

За даними МВС, за даним фактом злочину порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування