Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зіпсовані виборчі бюлетені додруковували в суботу

Неділя, 17 січня 2010, 10:23
У суботу ЦВК прийняла рішення надрукувати необхідну кількість бюлетенів, які були зіпсовані безпідставним застосуванням штампу "Вибув", і ці бюлетені в оперативному режимі були виготовлені.

Про це на брифінгу у неділю заявив голова ЦВК Володимир Шаповал.

"Вчора(субота) комісії довелося спростовувати деякі моменти, які виникали в процесі підготовки до виборів. Це не завдання ЦВК давати якісь оцінки, у зв'язку з чим це відбувалося, але, на жаль мали місце факти, коли штамп "Вибув" використовувався безпідставно, без відповідного рішення ЦВК, і через таке недоречне, неправильне використання цього штампу було зіпсовано певну кількість бюлетенів", - сказав він.

Шаповал наголосив, що в суботу "ЦВК в оперативному режимі прийняла рішення і необхідна кількість бюлетенів була видрукувана, і вони через відповідну службу були передані ЦВК".

"Я сподіваюсь, що всі ці бюлетені дійшли до дільничних виборчих комісій. Наголошу, що давалося завдання "Поліграфу Україна" на додрукування необхідної кількості бюлетенів, в тих випадках, коли бюлетені були зіпсовані", - сказав Шаповал.

Він також додав, що станом на день виборів членів окружних виборчих комісій становить 7319 осіб, кількість членів дільничних виборчих комісій - 708 тисяч 6 осіб.

"Ця цифра вражає. Велика кількість. Звичайно потрібно, щоб суспільство усвідомлювало, що при такій кількості організаторів виборів в масштабах всієї України можливі якісь складнощі, але я переконаний, що на цих виборах, як і на всіх попередніх ЦВК спільними зусиллями з іншими комісіями ці складнощі подолає", - додав Шаповал.

За його словами, кількість довірених осіб кандидатів у президенти становить 3 тисячі 730 з них у загальнодержавному виборчому окрузі -  86, у територіальних виборчих кругах -  3644.

Загальна кількість офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій, як зареєстровані ЦВК, -  3149 спостерігачів.

Кількість офіційних спостерігачів від кандидатів на пост президента - 432 тисячі 482 особи, з низ у територіальних виборчих комісіях -  432 тисячі 445, а в закордонному виборчому окрузі - 37.

Загальна кількість акредитованих представників ЗМІ -  938, у тому числі 421 від закордонних.

Також, станом на 10.00, за словами Шаповала, до ЦВК надійшли повідомлення про відкриття і початок роботи дільничних виборчих комісій з цілої низки закордонних країн, у тому числі з країн, які дуже далекими від України. Це зокрема, у В'єтнамі, Індії, Китаї, Австралії, Японії тощо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...