Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК не бачили рішення суду щодо голосування вдома

Неділя, 17 січня 2010, 10:41

Центральна виборча комісія станом на ранок неділі не отримувала жодного судового рішення про голосування на дому за наявністю меддовідки.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал у Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

"У Центральній виборчій комісії таких рішень станом на 10.00 немає", - сказав він.

При цьому Шаповал підкреслив, що займатися організацією виборів повинна ЦВК, а судові рішення не можуть замінювати закон.

"Якщо ЦВК намагатимуться нав'язати якісь рішення, ми теж будемо відповідним чином на це реагувати. Думаю, не хотілося б, щоб такі випадки мали місце", - наголосив він, повідомляє УНІАН.

Як відомо, у неділю на сайті БЮТ з'явилось повідомлення, що Апеляційний адміністративний суд Києва цього дня о 3.30 у повному обсязі скасував усі попередні рішення про можливість голосування виборців вдома за нововиявленими обставинами.

За словами заступника керівника центрального виборчого штабу кандидата у президенти Юлії Тимошенко Андрія Портнова, суд встановив, що ЦВК, приймаючи роз'яснення про порядок голосування вдома, діяла протиправно, і скасував це рішення.

Портнов наголосив, що у день голосування 17 січня усі, хто бажають голосувати за межами виборчих дільниць, мають навести докази у вигляді медичних документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...