Колесніков до БЮТ: "Не можна бути трошки вагітною"

Понеділок, 18 січня 2010, 16:08
Партія регіонів звернеться до Вищої ради юстиції з проханням дати правову оцінку "нічним" рішенням суду щодо виборів президента.

Про це заявив регіонал Борис Колесніков на брифінгу в понеділок.

"Всі ці нічні рішення суду отримають правову оцінку, до Вищої ради юстиції ми звернемося", - сказав він.

"А от якщо завтра ще одне рішення суду принесуть, про те, що Турчинову можна не голитися і тому йому обов'язково потрібно бути першим віце-прем'єром?", - запитав регіонал.

"Трагізм ситуації в тому, що ці сили називають себе демократичними. Але не можна бути трошки вагітною і трошки демократом. Треба бути або демократом, або диктатором", - наголосив Колесніков.

Він також висловив впевненість в тому, що політичним опонентам регіоналів не вдасться змінити хід виборів за допомогою оскарження результатів волевиявлення.

Також, за словами Колеснікова, Партія регіонів не дозволить БЮТ оскаржити рішення Центрвиборчкому на підставі присутності на засіданні ЦВК члена комісії Анатолія Писаренка, "заслуженої людини похилого віку".

"Якщо влада діятиме шляхом цих дешевих фокусів, то у неї нічого не вийде. У нас є сили і засоби, щоб легітимізувати результат", - зазначив регіонал.

Як відомо, у неділю вночі Апеляційний адмінсуд Києва ухвалив низку рішень, які стосуються процедури голосування.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що до комісії надійшло рішення суду про те, що голосування вдома дозволяється лише за наявності медичної довідки про нездатність виборця самостійно прийти на дільницю.

Також суд скасував рішення ЦВК, яке дозволяло вносити у день голосування у списки виборців зміни за рішенням дільничних виборчих комісій.

Крім того, суд виніс рішення про відновлення на посаді члена ЦВК Анатолія Писаренка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування